Solliciteren kun je leren

1. Wat is het?

Link naar een YouTube video over Tilburg Actief

In deze training leer je een aantal belangrijke onderdelen van het solliciteren. Bijvoorbeeld hoe je:

  • een goed cv maakt
  • een netwerk opbouwt
  • hoe je je presenteert bij een werkgever
  • een vacature analyseert

Na de training weet je hoe je succesvol kunt solliciteren. Dit doe je samen met andere deelnemers.

‘Solliciteren kun je leren’ is een training van Werk & Inkomen

 

2. Wat is het doel?

Het (verder) verbeteren van je sollicitatievaardigheden. Je neemt deel aan alle modules en kijkt samen met de andere deelnemers telkens waar je nog winst kunt behalen. Als je de training hebt afgerond, kun je zelfstandig en effectief solliciteren.

3. Hoe lang duurt het?

De training duurt 4 weken. Iedere week volg je twee modules van maximaal 4 uur.

4. Voor wie is het?

‘Solliciteren kun je leren’ is voor iedereen die (bijna) klaar is om aan het werk te gaan. Het maakt niet uit of je al wat langer een uitkering hebt, of pas net een aanvraag hebt ingediend. Spreek je de Nederlandse taal voldoende en ben je er klaar voor om deel te nemen? Neem contact op met je klantregisseur van Werk & Inkomen.

5. Hoe ziet het contact eruit?

Je meld je om 9:00 uur bij de balie. Wij halen je dan op en drinken eerst koffie of thee. We bespreken de agenda als de groep compleet is (maximaal met 12 deelnemers en 2 trainers). Er staat iedere ochtend of middag een ander thema centraal. We gaan met elkaar onderzoeken, experimenteren, schrijven, ervaren en elkaar helpen. Tussendoor nemen we pauze. We sluiten iedere dag af met de vraag hoe je de training hebt ervaren. We kunnen dan met de tips de training verbeteren. Om 12.30 uur ga je hopelijk voldaan en met nieuwe inspiratie naar huis.

6. Een voorbeeld uit de praktijk

Ahmed: “Het heeft me zeker geholpen bij het maken van cv, solliciteren en hoe je het beste overkomt bij een nieuwe werkgever. De trainers nemen de tijd en aandacht om je te helpen en te ondersteunen”

Anna: “Je snapt na de training beter hoe een sollicitatie precies verloopt. Daarbij wordt het vanuit twee kanten belicht. Van uit jou zelf én vanuit de kant van het bedrijfsleven. Daardoor snap je beter hoe een werkgever naar jou kijkt en hoe die je beoordeelt. Ook leer je meer over jezelf. Dus hoe kijk jij zelf naar anderen? Dit kun je allemaal in jouw voordeel gebruiken. Dus al kun je goede sollicitatiebrieven schrijven, deze cursus is meer dan dat!”

Ronald: “Door de training heb ik een veel beter cv”

Eefje: “Het is niet alleen maar zitten en luisteren, maar ook actief bezig!”

 


In verband met privacy zijn deze praktijkvoorbeelden geanonimiseerd.