Wennen op een ontwikkelplek bij een werkgever

1. Wat is het?

Als je een tijdje niet hebt gewerkt, kan het fijn zijn om weer even te wennen aan werken. Het kan ook zijn, dat er nog iets is, dat je wilt ontwikkelen voordat je betaald bij een werkgever aan de slag gaat. De ontwikkelplek geeft je die mogelijkheid.

Je gaat aan de slag bij een werkgever uit het netwerk van de werkmakelaars. Je kunt hier weer wennen aan het werkritme, werken in een team, werkinstructies volgen en daarbij werken aan andere leerdoelen. Een werkcoach kan je hierbij ondersteunen.

In deze sectoren kun je terecht:

  • Productie & Techniek
  • Logistiek, Transport en Vervoer
  • Zakelijke dienstverlening
  • Zorg en Welzijn
  • ICT en Horeca
  • Facilitair en Leisure

Als je gaat beginnen op een ontwikkelplek bij een werkgever dan maken jullie eerst samen afspraken over op welke dagen en tijdstippen je aanwezig bent. Dit leggen jullie vast in een overeenkomst.

2. Wat is het doel?

Het doel is dat je je (weer) vertrouwd voelt in een werkomgeving. Na de ontwikkelplek kun je de vervolgstap maken naar een zelfstandige baan of een baan met begeleiding op de werkplek. Je maakt de stap met een ontwikkelplek in ieder geval een stukje kleiner.

3. Hoe lang duurt het?

Je kunt ongeveer drie tot zes maanden gebruik maken van een ontwikkelplek bij een werkgever.

4. Voor wie is het?

Wanneer je weer aan het werk wilt, maar een betaalde baan net een stap te ver is, dan is een ontwikkelplek bij een werkgever iets voor jou! Als je denkt, dat dit is wat je nodig hebt, neem dan contact op met je klantregisseur van Werk & Inkomen.

5. Hoe ziet het contact eruit?

Een dag op een ontwikkelplek ziet eruit als een ‘normale’ werkdag bij een werkgever. Als je bijvoorbeeld een ontwikkelplek bij een logistiek bedrijf hebt, dan werk je samen met de andere collega’s in een magazijn. Je went (weer) aan het samenwerken, het maken van een planning en de structuur van het hebben van een baan. Daarnaast is er ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. Je maakt echt onderdeel uit van de organisatie en vervult je eigen rol in het team. Je coach kan aanwezig zijn op de werkvloer of komt op afspraak om te kijken hoe het met je gaat. Samen bespreek je dan wat er goed gaat of waar je extra hulp bij kunt gebruiken. Daarnaast heb je het met je coach ook over leerdoelen. Ook de werkmakelaar komt af en toe langs om te kijken hoe het gaat. Je kunt dan samen bespreken welke vervolgstappen naar betaald werk je kunt zetten.

6. Een voorbeeld uit de praktijk

Abel is 51. Hij werkte al jaren bij een bouwmarkt toen hij in 2012 uitviel door psychische klachten. Abel kwam thuis op de bank te zitten en belandde uiteindelijk in de bijstand. Zijn zelfvertrouwen en zijn conditie waren erg slecht geworden en hij vond het lastig om de stap te zetten richting betaald werk. Via zijn klantregisseur kwam Abel in contact met een werkmakelaar die hem voorstelde om hem aan te melden voor de ontwikkelplek bij het Arriva Serviceteam.

Op de ontwikkelplek leerde Abel om weer onder de mensen te komen, arbeidsritme op te bouwen en meer zelfvertrouwen te krijgen. Dit lukte bij het Serviceteam, waar hij al snel meer verantwoordelijkheden kreeg, omdat hij het zo goed deed. Inmiddels volgt Abel via de gemeente een opleiding tot buschauffeur en ziet hij zijn toekomst vol vertrouwen tegemoet.

 


In verband met privacy is dit praktijkvoorbeeld geanonimiseerd.