Loopbaancoaching

1. Wat is het?

Weet je niet goed wat voor werk bij je past en loop je regelmatig vast in werk? Wil je weten wat je nu echt wilt en waar je goed in bent? De loopbaancoach van Kikmaat kan je helpen. Je leert jezelf  beter kennen in gesprekken met de loopbaancoach. Je krijgt nieuwe inzichten en leert beter wat bij je past door aan de slag te gaan met vragen, opdrachten en oefeningen.

 

Je gaat met verschillende onderwerpen aan de slag. Je gaat bijvoorbeeld kijken naar wat je kwaliteiten en drijfveren zijn, maar ook naar je valkuilen. Wat zijn voor jouw belangrijke werkwaarden, welke vaardigheden heb je en wil je verder ontwikkelen? Wat is belangrijk voor je en binnen welke periode zou je welke doelen willen behalen? Hoe ziet de arbeidsmarkt er nu uit en waar liggen voor jou de kansen en mogelijkheden? Wat of welke gedachten kunnen je tegen houden in het bereiken van je doelen?  Je gaat  aan de slag met het maken van een plan van aanpak zodat je meteen stappen kunt zetten om je doel te bereiken.

2. Wat is het doel?

Je krijgt inzicht in de mogelijkheden en onmogelijkheden van je loopbaan. Je weet nu welke stappen je kunt gaan zetten om je loopbaan verder vorm te geven.

3. Hoe lang duurt het?

De loopbaancoaching bestaat uit 6 sessies van 1,5 uur.

4. Voor wie is het?

Loopbaancoaching is perfect als je ondersteuning nodig hebt uit te vinden welk werk echt goed bij je past. Dit helpt je om je toekomstige loopbaan verder uit te stippelen.

5. Hoe ziet het contact eruit?

Deze ochtend ga je thuis aan de slag met de opdracht van de vorige sessie. Je bent bezig met het verder afmaken van jouw plan van aanpak. Dit ga je straks met jouw loopbaancoach bespreken. Je weet inmiddels waar je goed in bent en wat je wilt bereiken. Je maakt aan de hand van meerdere vragen een plan om je doelen te bereiken. In de middag ga je naar Kikmaat en neem je met de loopbaancoach je plannen door. Tijdens de afspraak merk je dat je last hebt van negatieve gedachten die je een beetje tegenhouden om je dromen na te jagen. Het maakt je onzeker. Hierdoor zet je meestal niet door.

Samen met je loopbaacoach breng je deze belemmerende gedachten in beeld en helpt ze je om deze gedachten om te zetten naar positieve gedachten. Met alle nieuwe inzichten ga je weer met zelfvertrouwen naar huis. Daar ga je aan de slag met een e-learning module over kwaliteiten, omdat je daar nog iets meer over wilt weten.

 

6. Een voorbeeld uit de praktijk

Voor Brigitte is de loopbaancoaching goed bevallen. Ze had hierdoor de tijd om naar zichzelf te kijken en in beeld te brengen wie ze is en wat ze wil bereiken. Ze kreeg informatie over de banen die goed bij haar passen en waar de meeste kansen liggen. Brigitte heeft door de coaching inzicht gekregen in haar kwaliteiten en dat kwam goed van pas bij sollicitatiegesprekken. Het leidde haar naar een baan waarvan ze in eerste instantie dacht dat ze daar niet voor in aanmerking zou komen omdat ze niet over de juiste opleiding beschikte. Gelukkig was dat niet zo!

 


In verband met privacy is dit praktijkvoorbeeld geanonimiseerd.