Hulp bij het vinden van vrijwilligerswerk

1. Wat is het?

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk en denk je dat je wel wat hulp kunt gebruiken bij het vinden van en starten op een vrijwilligersplek. Je klantregisseur kan je hiervoor aanmelden bij ContourdeTwern. Zij helpen je bij het zoeken naar een plek die bij je past. Daarnaast word je de eerste periode in je nieuwe baan ondersteund. Als je een tijd geen baan hebt gehad en voorzichtig begint met vrijwilligerswerk, dan kan deze ondersteuning in het begin erg fijn zijn. De begeleider kan eventueel met je meegaan naar het eerste gesprek bij de organisatie waar je vrijwilligerswerk gaat doen.

2. Wat is het doel?

Een goede start maken op een vrijwilligersplek.

3. Hoe lang duurt het?

Je krijgt ongeveer 4 maanden begeleiding van ContourdeTwern. Daarna kun je zelfstandig aan de slag.

4. Voor wie is het?

Als je nog niet toe bent aan betaald werk, maar wel weer graag actief wilt zijn, dan is vrijwilligerswerk perfect! Je maakt er ook nog een hoop mensen blij mee. Van ContourdeTwern krijg je de ondersteuning die je hierbij nodig hebt.

Geen ondersteuning nodig? Kijk dan op de website van Vrijwilligers Tilburg voor alle vacatures: www.vrijwilligerstilburg.nl. Overleg dit wel eerst even met je klantregisseur.

5. Hoe ziet het contact eruit?

Het vrijwilligerspunt van ContourdeTwern neemt contact met je op voor het plannen van een kennismakingsgesprek. Jullie kijken in dit gesprek naar je wensen, ideeën en mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Wat vind je leuk om te doen, waar krijg je energie van of waarin wil je je ontwikkelen? De sociaal werker gaat hierna voor jou op zoek.

Leuk vrijwilligerswerk gevonden? Dan ga je op gesprek bij de organisatie. Je gaat, als het gesprek goed verlopen is, zo snel mogelijk aan de slag. Je hebt ook een paar vervolgafspraken om te kijken of het allemaal goed gaat op je nieuwe plek.

6. Een voorbeeld uit de praktijk

Remy heeft moeite met het vinden van een goede vrijwilligersplek. Hij voelt zich onzeker en weet niet goed wat hij wil en kan. Hij vindt direct contact met nieuwe mensen moeilijk. ContourdeTwern is op zoek gegaan en kwam uit bij een ruilwinkel. Ze zijn samen naar het kennismakingsgesprek gegaan en hebben aangegeven waar Remy moeite mee heeft en gevraagd of de medewerkers hier op kunnen letten. Remy is snel daarna gestart bij de ruilwinkel. Zijn collega’s houden rekening met wat hij moeilijk vindt en dat voelt voor Remy erg veilig en fijn. Hij doet zijn werk uitstekend en zijn collega’s vinden hem een hele fijne collega. Remy voelt zich inmiddels behoorlijk thuis.