Kom er in praktijk achter wat je kunt

1. Wat is het?

Het Praktijk Advies Centrum (PAC) ondersteunt je bij het ontdekken van jouw mogelijkheden op het gebied van werk of participatie. Dit doe je door het in de praktijk aan de slag te gaan op een werkvloer met eenvoudige werkzaamheden. Daarnaast heb je gesprekken met je coach. Samen kijken we naar jouw situatie, je mogelijkheden en belemmeringen. In korte tijd leer je veel over jezelf en weet je weer wie je bent, wat je wilt en wat je kunt.

 

2. Wat is het doel?

Aan het einde van je periode bij het PAC weten jij en je klantregisseur welke nieuwe stap bij je past. In korte tijd leer je veel over jezelf en je mogelijkheden door in de praktijk bezig te zijn.

3. Hoe lang duurt het?

Als je klantregisseur je heeft aangemeld, volgt een kennismakingsgesprek bij het PAC. Je bekijkt dan samen met je coach hoe je aan de slag gaat en maakt hier afspraken over. Het gaat in totaal om 6 weken voor 2 tot 4 dagdelen (maximaal 16 uur) per week. Hierbij houden we rekening met andere verplichtingen die je hebt.

4. Voor wie is het?

Voor iedereen die wil uitvinden wat je wilt en kunt op gebied van werk en participatie. Dit doe je door dit in de praktijk te testen. Denk je dat de ondersteuning van het PAC iets voor jou is? Neem dan contact op met je klantregisseur van Werk en Inkomen.

5. Hoe ziet het contact eruit?

In de ochtend kom je aan bij het gebouw van de Diamant-groep. Het PAC heeft daar een eigen ruimte. Je drinkt een bakkie met andere deelnemers en met de werkleider bespreken jullie wat jullie gaan doen die ochtend. Het zijn eenvoudige werkzaamheden.. Het werk is een middel om er achter te komen wat je kan en wil. Je leert meer over jezelf door in praktijk aan de slag te zijn. Neem je initiatief?  Hoe werk je samen met collega’s? Hoe is je werkritme? Nog belangrijker dan dat: hoe ben je als mens? Naast het ervaren in de praktijk heb je ook gesprekken met je coach om antwoord te krijgen op deze vragen.

6. Een voorbeeld uit de praktijk

Sanne had een baan, maar liep vast door privé omstandigheden. Ze wist niet meer hoe ze nu verder moest. In overleg met haar klantregisseur is Sanne gestart bij het PAC. Hier kreeg ze de tijd en de ruimte om erachter te komen wat ze kan en wil. Sanne knapte op van de regelmaat in haar leven, het contact met nieuwe mensen en de gesprekken met haar coach. Ze heeft nu de stap naar vrijwilligerswerk kunnen maken en vindt het fijn dat ze weer een doel heeft.

 


In verband met privacy is dit praktijkvoorbeeld geanonimiseerd.